E van Baaren installatietechniek bv
Peppelkade 34 A
3992 AK Houten
T 030 - 2445614
info@evanbaareninstallatietechniek.nl

BTW nr: NL 820485809B01

 

Volg ons!

  

E van Baaren installatietechniek bv
Peppelkade 34 A
3992 AK Houten
T 030 - 2445614
info@evanbaareninstallatietechniek.nl

BTW nr: NL 820485809B01

 

Volg ons!

  

Dakbedekkingen

 

Wanneer men de huidige dakbedekking wil vervangen kan men dezelfde soort nemen, maar ook kiezen voor een ander soort of type. Bij het bouwen van een nieuw huis zijn er natuurlijk veel mogelijkheden. Het type dakbedekking dat geschikt zal zijn, is natuurlijk onder meer afhankelijk van het dak zelf, betreft het een plat dak of is het een hellend dak en is wordt de ruimte onder het dak bewoond of gaat het om dakbedekking voor een schuur of garage. Al deze aspecten spelen een rol bij het maken van een keuze voor het meest geschikte type, net als het beschikbare budget. Daar komt ook nog eens bij dat het soort dakbedekking toch wel aansluiting moet vinden bij de uitstraling en overige gebruikte materialen van het pand.

 

Afhankelijk van welk dak van dakbedekking voorzien moet worden, is het raadzaam om tegelijkertijd aandacht te besteden aan de isolatie. Isolatie in combinatie met dakbedekking zorgt in elk geval voor meer comfort in de woning, en leidt bovendien tot lagere lasten op het gebied van energiekosten doordat de ruimte minder verwarmd hoeft te worden.

 

Soorten en kenmerken

  • Dakpannen zijn wellicht een van de meest bekende mogelijkheden om te gebruiken. Ook is er veel mogelijk met betrekking tot het type dakpan, zodat de dakpannen bij de uitstraling en materiaalgebruik van het huis kunnen aansluiten. Hollandse dakpannen, Romaanse dakpannen en betonnen dakpannen zijn zomaar een aantal mogelijkheden.
  • Kunststof wordt steeds meer toegepast en beschikt dan ook over prima kwaliteiten zoals weersbestendigheid, lange levensduur, kleurbehoud en onderhoudsvrij.
  • Bitumineuze dakbedekking wordt vooral vaak gebruikt voor platte daken en is een sterk materiaal dat op diverse manieren op het dak kan worden bevestigd, zoals door middel van branden, föhnen of verlijmen.
  • Aluminium neemt in populariteit toe en dit vooral omdat er zoveel toepassingsmogelijkheden zijn. Eigenschappen van aluminium zijn het lichte, maar sterke karakter en de duurzaamheid.